Podlahy z PVC recyklátu: Ekologické řešení pro zátěžové plochy

PVC recyklát je jedním z materiálů, který v posledních letech získává na oblibě, a to nejen díky svým technickým vlastnostem, ale také kvůli svému ekologickému přínosu. Tento materiál poskytuje pevnou a houževnatou alternativu ke klasickým podlahovým krytinám, přičemž zachovává vysokou odolnost a zároveň minimalizuje dopad na životní prostředí. Jaké jsou tedy hlavní výhody a využití podlah z PVC recyklátu, a proč bychom měli volit produkty s ekoznačkou Blue Angel?

Ekologický aspekt: PVC recyklát a ekoznačka Blue Angel

PVC, neboli polyvinylchlorid, je syntetický materiál, který se široce používá v různých průmyslových odvětvích. Problém však dlouhodobě představovalo jeho likvidování, jelikož PVC je náročné na recyklaci. Nové technologie ale umožňují jeho opětovné využití, což vedlo ke vzniku PVC recyklátu. Tento proces nejen snižuje produkci nových plastů, ale také omezuje množství odpadu, který by jinak skončil na skládkách.

Produkty z PVC recyklátu, které nesou ekoznačku Blue Angel, jsou navíc podpořeny zárukou, že splňují přísné ekologické a zdravotní normy. Blue Angel je jednou z nejstarších a nejrespektovanějších ekoznaček v Evropě a označuje produkty, které mají nižší environmentální dopad během svého životního cyklu. Pokud tedy hledáte podlahovou krytinu, která nejenže splní vaše požadavky na odolnost a zátěž, ale zároveň se chová šetrně k životnímu prostředí, jsou podlahy z PVC recyklátu se značkou Blue Angel ideální volbou.

Zátěžové podlahy z PVC recyklátu: Praktické řešení pro náročné prostředí

Podlahy z PVC recyklátu nacházejí uplatnění zejména v prostředích, kde estetika není klíčovým faktorem, ale kde je třeba materiál, který zvládne extrémní zátěž a neustálé namáhání. Jedná se o ideální řešení pro:

1. Stáje a zvířecí výběhy – Podlahy z PVC recyklátu jsou houževnaté a odolné vůči zátěži, což z nich činí vhodnou volbu pro zvířata. Kromě toho jsou snadno omyvatelné a poskytují potřebnou izolaci od chladné země. Pro majitele stájí je rovněž důležité, že tyto podlahy lze jednoduše rozebrat a přemístit, pokud by se rozhodli změnit rozložení výběhu či stáje.

V naší nabídce se pro tyto účely hodí rohože Mosolut INB, které jsou velmi populární mezi chovateli koní a dobytka. Kde zabraňují tvorbě hlubokého bahna.


2. Jednorázové eventy a koncerty – Díky snadné instalaci a demontáži jsou podlahy z PVC recyklátu ideální pro dočasné akce, jako jsou koncerty, festivaly nebo jiné velké události. Na rozdíl od klasických podlahových krytin, které by se při nadměrném zatížení mohly snadno poškodit, PVC recyklát odolává intenzivnímu provozu, ať už jde o stovky návštěvníků, nebo těžké vybavení.

Tento typ dlažby se hodí pro pokládku na louce, v zahradách i zpevněných prostranstvích. Díky rozmanitému formátu si můžete vybrat ten, který se bude nejvíce hodit pro účel vaší akce.



Průmyslové a skladové prostory – Vysoká odolnost a nosnost těchto podlah umožňuje jejich použití i v náročných průmyslových podmínkách. Podlahy z PVC recyklátu snesou těžká břemena, jsou odolné vůči chemikáliím a zároveň se jednoduše čistí, což zvyšuje jejich praktičnost v průmyslových halách a skladech.

Mosolut Heavy - zátěžové rohože do skladu i výroby, vhodné pro pojezd VZV

Mosolut Machine - PVC dlažba z recyklátu s univerzálním použitím ve vnitřních prostorech, vhodná k podlepení i ke svaření

Mosolut Road - silniční panely pro vybudování dočasných cest pro těžkou techniku

Klíčové vlastnosti podlah z PVC recyklátu

1. Odolnost vůči zátěži: Podlahy z PVC recyklátu jsou známé svou houževnatostí. Díky recyklovanému materiálu si udržují vysokou pevnost a odolávají mechanickému opotřebení, což je ideální pro prostory, kde se podlaha denně setkává s velkou zátěží.

2. Snadná instalace a demontáž: PVC recyklátové podlahy jsou modulární, což znamená, že jejich montáž i demontáž je velmi jednoduchá. Tento fakt ocení zejména pořadatelé jednorázových akcí, kde je třeba podlahu rychle položit a po skončení akce opět rozebrat.

3. Ekologický přínos: Jak již bylo zmíněno, produkty z PVC recyklátu pomáhají snižovat ekologickou stopu. Díky jejich dlouhé životnosti a možnosti opětovného rozebrání a přemístění snižují množství odpadu, který by jinak vznikl při používání jiných, méně odolných materiálů.

4. Snadná údržba: Podlahy z PVC recyklátu jsou nenáročné na údržbu. Jsou odolné vůči vlhkosti a běžným chemikáliím, což je ideální pro prostory, kde je třeba pravidelně uklízet a dezinfikovat (např. stáje, průmyslové haly nebo eventové prostory).

5. Univerzální využití: Ať už potřebujete zpevnit podlahu ve stáji, vytvořit dočasnou plochu pro koncert, nebo zajistit odolnou krytinu pro skladové prostory, podlahy z PVC recyklátu splní vaše požadavky. Díky jejich všestrannosti a dlouhé životnosti jsou ideálním řešením pro mnoho různých odvětví.


Trvalé a praktické řešení pro náročné podmínky

Podlahy z PVC recyklátu jsou příkladem toho, jak lze kombinovat ekologii s praktičností a funkčností. Přestože nejsou na první pohled tak esteticky přitažlivé jako jiné podlahové krytiny, jejich přidaná hodnota spočívá v odolnosti, jednoduché údržbě a dlouhé životnosti. Díky ekoznačce Blue Angel máte navíc jistotu, že volíte produkt, který respektuje přírodní zdroje a přispívá k udržitelnému rozvoji.

Cookies

My a naši digitální partneři používáme na této webové stránce soubory cookies. Ty se používají se k měření toho, jak se stránka využívá, umožňují personalizaci stránky, případně pro reklamu. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o těch následujících můžete rozhodnout sami: